Google na novom tržištu

Izvor: ITsvet.com, 05.Jul.2010, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google na novom tržištu

Kompanija Google nedavno je ušla na novo tržište nakon što je kupila firmu ITA Software. ITA obezbeđuje softver koji organizuje letove, cene kao i vreme putovanja u toku kojeg se koriste usluge avio prevoznika, putnih agenata ali obezbeđuje i mogućnost upoređivanja cena sa sajtovima kao što je Orbitz. Google navodi da će na taj način proširiti opseg usluga što će korisnicima omogućiti da direktno vrše pretragu destinacija na koje žele da odu. Kompanija Google je platila $700 u gotovini za ovu firmu američkog porekla koja je osnovana 1996 godine od strane grupe MIT naučnika na polju računarstva.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Google kupio ITA Software

Izvor: B92, 06.Jul.2010, 12:15

Po svemu sudeći Google sprema servis posvećen avio-saobraćaju. Kompanija je, naime, zavukla ruku duboko u svoj džep kako bi kupila kompaniju ITA Software, lociranu u američkoj saveznoj državi Masačusets...Izvor: Benchmark.. ..Radi se o kreatoru QPX softverskih alatki koje se koriste za organizaciju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.