Google indeksira linkove grupnih WhatsApp prepiski

Izvor: ItRešenja.com, 25.Feb.2020, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google indeksira linkove grupnih WhatsApp prepiski

Jedan korisnik sa Twittera otkrio je grešku i veliki propust kada su u pitanju grupni chatovi na WhatsAppu. Naime, potvrđeno je da Google može da indeksira linkove za poziv u grupni chat, i samim tim otkrije mnogo široj populaciji neku grupu, iako je ona privatna. Ovo postaje veći problem kada nepozvani dobiju pristup grupi, pa samim tim i brojevima telefona i još mnogo toga.

Kako za sada stvari stoje, postoji samo jedno rešenje za problem indeksiranja linkova koji sadrže >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << pozive za WhatsApp grupe. Iako je skoro WhatsApp premašio dve milijarde korisnika, za sada deluje kao da se bezbednošću i privatnošću svojih korisnika ne bave dovoljno. Skoro su imali bag sa tekstualnom porukom, ali i hakerske napada putem audio poziva u samoj aplikaciji.

Rešenje koje su preporučili iz kompanije Facebook koja je vlasnik WhatsAppa, sastoji se u tome da ako korisnici žele da sadržaj njihovih grupa ostane privatan, onda link sa pozivom u grupu ne treba da dele javno, u internet prostoru koji Google može i ima pravo da slobodno indeksira. Vrlo jednostavno, ali ne i najbolje rešenje za korisnike. Ovako će verovatno i ostati, jer se javnim smatra sve ono što je i podeljeno u javnom prostoru i na internetu, a pozivi ka WhatsApp grupnim chatovima neće biti izuzeci.

Izvor: PC Press

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.