Google i Levi’s napravili pametnu jaknu!

Izvor: ItRešenja.com, 30.Sep.2016, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google i Levi’s napravili pametnu jaknu!

Poznati proizvođač odeće, kompanija Levi Strauss, u okviru svoje Levi’s Commuter linije proizvoda namenjene biciklistima, uskoro će ponuditi jedan pravi novitet – teksas jaknu sa implementiranom nosivom tehnologijom koja omogućuje direktnu komunikaciju sa pametnim telefonom.

U pitanju je proizvod koji dolazi kao rezultat zajedničke saradnje kompanija Google i Levi`s koje su pokrenule “Projekt Jacquard”, sa ciljem primene Google ATAP znanja na jedan krajnje praktičan način. >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << Tako je nastala Jacquard pametna jakna koja će biti opremljena sa gomilom naprednih senzora, odnosno biće izrađena od “pametne tkanine” – na površini rukava se nalaze brojna interaktivna područja pomoću kojih će korisnici putem određenih gestova moći da komuniciraju sa svojim smartfonima, uz punu interakciju, ali i na potpuno bezbedan način.

Inače Jacquard se po svemu ostalom ponaša kao bilo koji komad odeće, koga možete oprati, izgužvati i sl., što znači da ga možete nositi bez ograničenja i kada niste na biciklu. Paul Dillinger, potpredsednik odeljenja za inovacije u kompaniji Levi’s, izjavio je da ovaj proizvod predstavlja pravu prekretnici u Internet of Things industriji koja ima potencijal da iz temelja promeni odnos između ljudi i odeće. Da li će to zaista tako i biti, moći ćemo veoma brzo da se uverimo – Levi’s Commuter Jacquard pametna jakna će se naći u prodaji u Levi’s šopovima već tokom 2017. godine…



Izvor: IT Market

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.