Google gasi „Inbox“ – servis za koji verovatno niste ni čuli

Izvor: SaznajNovo.com, 14.Sep.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google gasi „Inbox“ – servis za koji verovatno niste ni čuli

Da li ste čuli za Inbox? A da li ste ga koristili? Ja nisam, a ne znam nijednu osobu koja ga je koristila kao primarnu aplikaciju za email. Google se trudio čitave 4 godine da Inbox uspe, a činilo se kao da želi da zameni Gmail. Ipak, zvanično su objavili vest da gase taj servis marta 2019. godine.
Zanimljivo: ako vas zanima koje je sve Google popularne servise ugasio, pročitajte OVAJ članak.
Zašto gase Inbox? Inbox je uvek bio mesto za eksperimentisanje, Google >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << je upravo tu ubacivao nove opcije i testirao ih. Te nove opcije, koje nisu postojale u Gmail-u, su ono što je privlačilo korisnike. Međutim, Gmail je dosta unapređen u poslednje vreme i sada ima gotovo sve opcije koje ima i Inbox. Izuzetak su neke opcije, recimo odlaganje obaveštenja, sortiranje i separacija, podsetnici, i slično, ali će i one biti dodate u Gmail pre ili kasnije.
Zbog svega toga jednostavno nema smisla razvijati dve skoro pa iste aplikacije, a i na Gmail je većina korisnika navikla.
Slika: androidcommunity Prelazak sa Inbox-a na Gmail Ukoliko ste, iz ko zna kog razloga, odbacili Gmail zbog Inbox-a, Google je na ovoj veb stranici objavio uputstva za prelazak na Gmail.
Prioritetni mejlovi:
Koristite zvezdice za markiranje mejlova kako biste ih brže našli kasnije Etikete za kategorizaciju mejlova Gmail pretraga za lako pronalaženje kategorizovanih mejlova Bundles:
Uredite kategorije i kartice Podesite obaveštenja na telefonu za određene etikete Kreirajte pravila za filtriranje mejlova koristeći etikete Podsetnici:
Koristite Google Tasks kako biste beležili obaveze Koristite Google Keep za hvatanje beleški i pravljenje podsetnika Na računaru koristite Keep, Tasks i kalendar u panelu sa strane Over the past 4 years you’ve helped us make email better. We’ve brought popular Inbox features to @Gmail helping 1B+ people get more done. Thank you.
We’ll be focusing on Gmail & saying bye to Inbox at the end of March 2019. Here’s a transition guide → https://t.co/6dOxgExpbm
— Inbox by Gmail (@inboxbygmail) September 12, 2018

Detaljnije - Google gasi „Inbox“ – servis za koji verovatno niste ni čuli

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.