Google će podrazumevano uključiti verifikaciju u dva koraka za sve korisnike

Izvor: B92, 10.Maj.2021, 10:51

Google će podrazumevano uključiti "verifikaciju u dva koraka" za sve korisnike

Kompanija će preduzeti značajan korak, koji će pomoći da korisnički nalozi budu sigurniji: omogućiće podrazumevanu prijavu u dvofaktorskom potvrdom identiteta.

U svom blogu, kompanija je napisala da će uskoro početi da primenjuje dvofaktorsku autentifikaciju (ili "verifikaciju u dva koraka", kako je naziva Google) ako su njihovi nalozi "odgovarajuće konfigurisani".

Jednom omogućeni, na pametnom telefonu će dobiti upit da provere da li je pokušaj prijavljivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Google nalogom opravdan. "Korišćenje njihovog mobilnog uređaja za prijavljivanje daje ljudima osećaj sigurnosti i bezbednije je od autentifikacije lozinkom", rekao je Google-ov direktor za upravljanje proizvodima Mark Risher.

Još 2019. Google je dodao opciju da Android pametni telefoni služe kao sigurnosni ključ, a to je od tada prošireno i na iPhone uređaje.

Sve je ovo deo Google-ovog zalaganja za "budućnost u kojoj vam jednog dana uopšte neće biti potrebna lozinka", a vesti dolaze na Svetski dan lozinke. Uznemirujuće je to što čak i nakon bezbrojnih ogromnih hakovanja i bacanja lozinki, Google kaže da 66 posto Amerikanaca "i dalje priznaje da koristi istu lozinku na više lokacija", što sve te naloge čini ranjivim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.