Google automobili stižu i u Niš

Izvor: B92, 12.Nov.2013, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google automobili stižu i u Niš

Kompanija Google najavila je danas da će aktivnosti na unapređenju kvaliteta Google mapa i prikupljanja fotografija za popularni Street View servis obuhvatiti ove godine i grad Niš, zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima.

Od 23. oktobra, Google automobili su početi da beleže slike sa pregledom od 360° u Beogradu i Novom Sadu. Iako je planirano da fotografisanje drugih gradova i manjih mesta bude nastavljeno nakon zime, početkom naredne godine, zahvaljujući povoljnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vremenskim uslovima, ove godine će biti obavljeno i snimanje u Nišu.

“Zahvaljujući lepom vremenu ove jeseni, vožnje po Beogradu i Novom Sadu napredjuju brže od očekivanog. Mi ćemo zato nastaviti sa snimanjima u Nišu. Plan je da se nakon toga zaustavimo i nastavimo sa snimanjima drugih gradova i mesta naredne godine. “ izjavio je Ulf Spitzer - Programski menadžer za Street View servis kompanije Google, zadužen za EMEA region.

PROČITAJTE: Google Street View najzad u Srbiji

Street View je aplikacija koja je dostupna u 50 zemalja i više od 3.000 gradova širom sveta. Zahvaljujući njoj, korisnici mogu da se virtuelno kreću i istražuju ulice putem panoramskih slika zabeleženih iz perspektive posmatrača. Street View je dostupan i u okviru Google Earth aplikacije i na Google mapama za mobilne uređaje.

Raspored obilazaka Google vozilima zavisi od nekoliko faktora koji ne mogu da se kontrolišu, kao što su vremenski uslovi, stanje na putu itd. Čim vozila krenu kroz Srbiju, na zvaničnom sajtu biće postavljana stalna obaveštenja o tome kuda se kreću, uz dodatne podatke o Street View servisu. Najave obilazaka većih gradova i mesta, podrazumevaće i manja mesta i gradove njihove neposredne okoline.

PROČITAJTE: Prvi radni dan za Google Maps u Srbiji

Fotografije koje zabeleže Google vozila biće pažljivo obrađene i spojene u celinu, što je kompleksan tehnološki proces koji može da potraje nekoliko meseci. One će posle izvesnog vremena postati dostupne u Street View opciji na Google mapama.

Kao što je i obično praksa sa svim Street View fotografijama, pre objavljivanja, Google će zamagliti lica prolaznika i registarske tablice na automobilima kako bi se zaštitila privatnost svih koji se pojavljuju na fotografijama.

Kada fotografije postanu dostupne na internetu, korisnici će moći da prijave one za koje smatraju da treba da budu zamagljene klikom na dugme „prijavi problem“ u donjem levom uglu slike. Nakon popunjavanja kratkog formulara, potrebno je još navesti tačno koji deo slike treba da bude zamagljen.

PROČITAJTE: Teško je snimati za Google Street View

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Google automobili stižu i u Niš

Izvor: B92, 12.Nov.2013

Kompanija Google najavila je danas da će aktivnosti na unapređenju kvaliteta Google mapa i prikupljanja fotografija za popularni Street View servis obuhvatiti ove godine i grad Niš, zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima...Od 23. oktobra, Google automobili su početi da beleže slike sa pregledom...

Nastavak na B92...

Google Street View i u Nišu

Izvor: ITsvet.com, 13.Nov.2013, 12:37

Kompanija Google je danas najavila da će aktivnosti na unapređenju kvaliteta Google mapa i prikupljanja fotografija za popularni Street View servis obuhvatiti ove godine i grad Niš, zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima. Od 23. oktobra, Google automobili su početi da beleže slike sa pregledom...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.