Google Street View: Kako biraju gde će da slikaju, i kad dolaze kod vas?

Izvor: B92, 21.Okt.2023, 17:51

Google Street View: Kako biraju gde će da slikaju, i kad dolaze kod vas?

Street View menja način na koji vidimo lokacije širom sveta - sa 3D slikama možemo sa sigurnošću da planiramo svoja putovanja.

Google je ovaj servis za svoje mape pokrenuo 2007. godine i u početku je dodao samo nekoliko američkih gradova. Danas, tu je više od 220 milijardi slika u 100 zemalja, koje vam pomažu da dobijete neophodne detalje o mestu koje vas zanima.

Pitanje je, međutim, koliko često Google ažurira Street View, i kada možete očekivati sledeće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ažuriranje?

Google nije dosledan kada je u pitanju ažuriranje Street View-a, najviše zbog toga koliko ovakva aktivnost košta. Da bi prikupio sve podatke, Google zapošljava timove koji putuju pešice, čamcem ili automobilom, i snimaju slike posebnim kamerama.

Bilo bi preskupo da Google svakodnevno ažurira Street View, pa se zato, što je i logično, ređe ažuriraju prikazi mesta poput rezidencijalnih i malih ruralnih naselja. Otprilike, ruralna, slabije naseljena područja ažuriraju se jednom u tri godine, dok se gusto naseljeni gradovi ažuriraju nešto češće.

Ako vas zanima kada će se vaš komšiluk ažurirati, možete to da proverite ovde, na stranici posvećenoj najavljenim posetama Google Street View timova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.