Google I/O, dan drugi

Izvor: ITsvet.com, 14.Maj.2011, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google I/O, dan drugi

Google I/O prvi dan je bio posvećen u najvećoj meri Androidu i muzici, dok je drugi dan kao teme doneo ono o čemu je bilo reči i na prvoj I/O konferenciji: Web kao osnova za aplikacije. Google voli ideju programiranja na Web-u: što više ljudi koristi Web aplikacije, to više vremena koriste Google za pretragu i vide više reklama. Možda je upravo ovo jedan od razloga zbog kojih je Google pokrenuo svoj pretraživač Chrome. Nakon što je Chrome dovoljno porastao, Google je morao da počne da razmišlja dalje pa je kreiran Chrome OS, operativni sistem baziran na pretraživaču koji je svakako jedna od najvrelijih tema na ovom događaju.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Google prodaje Chrome laptopove

Izvor: ITsvet.com, 14.Maj.2011

Google je spreman da počne da prodaje laptop računare koji koriste Chrome operativni sistem ove kompanije u okviru studentskog paketa čija rata bi iznosila $20. Ova ponuda kombinuje hardver i online servise navodi se u izveštaju Forbesa koji citira neimenovanog Google višeg rukovodioca. Rukovodioci...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.