Google Glass ne možete preprodati?

Izvor: B92, 19.Apr.2013, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google Glass ne možete preprodati?

Kada nešto platite 1.500 dolara, verovatno podrazumevate da možete da to i prodate kad poželite. Ipak, kod Google Glass Explore programa to nije slučaj.

Ako ste jedna od 8.000 osoba koja je kupila Google naučare u okviru Explore programa, kompanija može (a verovatno i hoće) isključiti uređaj, ako poželite da ga prodate ili poklonite.

To pravilo dospelo je u javnost kada je jedan čovek iz Filadelfije pokušao da proda svoje naočare na eBay.

Evo kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glasi:

“Osim ako Google nije naložio drugačije, možete kupiti samo jedan uređaj i ne možete ga preprodati, pozajmiti ili dati bilo kojoj drugoj osobi.

Oko preprodate, pozajmite ili date vaš uređaj bilo kome bez autorizacije Googlea, kompanija zadržava pravo da isključi uređaj koji onda ostaje van mogućnosti refundiranja, podrške proizvoda ili garancije”.

Za sada ovo pravilo važi samo za Explorer program, ali nije poznato da li će važiti i kada Glass dospe do širih narodnih masa.

Ipak, to ne znači da svoje naočare morate da krijete od drugih: one mogu da se podese na “guest mode”, pa ih mogu isprobati vaši prijatelji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.