Google Fiber – ultra mega giga brzi Internet stigao u Kanzas Siti

Izvor: Baguje.com, 27.Jul.2012, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google Fiber – ultra mega giga brzi Internet stigao u Kanzas Siti

Google je juče zvanično predstavio svoj novi projekat pod imenom Google Fiber, što u stvari omogućava stanovnicima Kanzas Sitija da uživaju ultra brzi Internet od čak 1 Gbps protoka.

Kao što možete videti na video klipu iznad, za Google je prošlo vreme sporih konekcija i žele da ponude nešto do sada neviđeno. Za sada samo u Kanzasu, i kako su rekli na predstavljaju, 1 Gbps nije limit !
Uz ovaj ultra brzi Internet dobijate i televiziju, a sve ovo je podeljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << u 2 paketa.

Uz 1. paket dobijate pomenuti ultra brzi Internet, 1 TB (terabajt) besplatnog prostora na Google Drive-u, Network Box koji u sebi ima ugrađen Wifi router kako bi mogli da podelite ovu konekciju i sa mobilnim telefonima i drugim Wifi uređajima, TV Box koji prima TV signal i koji se direktno spaja sa vašim TV-om, Storage Box – uređaj koji u sebi ima 2 TB prostora i na koji se skladište programi koje snimate sa TV-a, i za kraj, uz ovaj paket svi korisnici dobijaju nov Google Nexus 7 tablet, koji se uz pomoć dodatne aplikacije može koristiti kao daljinski upravljač za pomenuti TV box.
2. paket je paket samo za Internet, gde ne dobijate ništa drugo sem Network boxa koji služi za ostvarivanje konekcije na Internet.
Što se tiče cena, uvođenje ovoga u kućama i zgradama košta 300 američkih dolara, a korisnici koji se jave prvi ne moraju plaćati ovu cenu. Cena za prvi paket iznosi 120 dolara mesečno, što je kod nas oko 11.500 dinara. Cena drugog paketa je 70 dolara mesečno.
Google je, u znak zahvalnosti Kanzas sitiju omogućio i potpuno besplatan Internet svim stanovnicima ali po brzini od 5 Mbps. Takođe, potpuno besplatno će sve gradske ustavnove (bolnice, biblioteke, škole, univerziteti) dobiti potpuno besplatno prvi paket na korišćenje.
Dakle, nemojte posebno da se radujete, ovo je za naše krajeve, rekao bih, daleka budućnosti, jer je i u SAD-u, inače državi koja obično dobija sve prva, bar što se tiče ovih tehnoloških stvari, dostupno samo u jednom gradu za sada.
Za kraj, ukoliko želite da pogledate jednočasovnu prezentaciju predstavljanja Google Fibera i saznate više informacija o ovom servisu, predlažem da pogledate video klip ispod:

Post "Google Fiber – ultra mega giga brzi Internet stigao u Kanzas Siti" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 27. 07. 2012.
Kategorije: Google, Internet | Tagovi: google fiber



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.