Izvor: Nezavisne Novine, 10.Mar.2016, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google Chromecast: Uređaj sa koga se najviše streamovalo u 2015.

Od 42 miliona streaming uređaja koji su kupljeni tokom 2015. godine, čak 35 procenata prodaje je činio Google Chromecast.

Ovaj rezultat je bio dovoljan da Chromecast bude najpopularniji proizvod za streaming sadržaja tokom prošle godine. Izveštaj kompanije Strategy Analytics pokazuje da su se iza Google Chromecasta našli Roku, Apple TV, Amazon Fire TV i drugi.

Ipak, Dejvid Votkins - analitičar kompanije Strategy Analytics - vjeruje da iako je Chromecast >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vodeći u prodaji, mnogi korisnici bi se mogli okrenuti jačim streaming proizvodima za najveći dio svog striming iskustva.

"Prenosivost uređaja i njegova niska cijena od 35 dolara uzrokovali su najveći dio impulsivne kupovine, tako da posjedovanje više Chromecast uređaja u domaćinstvima nije rijetkost. Ipak, ovaj mobilni uređaj nije nužno centar svijeta za sve, tako da uređaji kao što su Apple TV, Roku i Amazon Fire TV nastavljaju da budu popularni za one koji traže tradicionalnije TV iskustvo, bazirano na daljinskim upravljačima i korisničkom interfejsu", ističe Votkins.

(NN, benchmark)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.