Izvor: Nezavisne Novine, 02.Mar.2016, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gmail može da skenira fotografije kako bi spriječio curenje podataka

Kompanije čine mnogo da osiguraju svoje poslovanje, ali je često dovoljna samo jedna gruba greška zaposlenog kako bi bili poslati povjerljivi podaci i sav trud je propao.

Google je pokrenuo Data Loss Prevention (DLP) servis kako bi pomogao kompanijama da izbjegnu takve slučajeve, a sada su mu dali još više snage kako bi se izbjegli gubici podataka.

Sa novom nadogradnjom Gmail će moći da skenira dokumente sa optičkim prepoznavanjem karaktera kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se osiguralo da zakačene fotografije ne sadrže osjetljive informacije kao što su brojevi socijalnog osiguranja ili lozinke.

Google-ova poslovna platforma već ima mogućnost da skenira dokumente, ali sada može uporediti ključne riječi ili određene tekstualne nizove sa crne liste koju je odobrio administrator. Čitava stvar je osmišljena kako bi spriječilo da neko greškom pošalje podatke, ali istovremeno i da identifikuje kada zaposleni namjerno dijeli povjerljive podatke kompanije.

(NN, benchmark)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.