Gejming industrija u SAD beleži rekordan rast

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2020, 22:36

Gejming industrija u SAD beleži rekordan rast

Nije svima bilo loše za vreme epidemije...

Epidemija Korona virusa donela je sa sobom mnogo negativnih ekonomskih posledica, ali gejming industrija nije jedna od onih koja pati. Naime, potrošnja novca u gejming industriji veća je nego ikada, pokazuju podaci objavljeni u Sjedinjenim Američkim Državama.

Više novca nego ikada ranije

Američki gejmeri i svi oni koji vole da igraju video igre, potrošili su u prvom kvartalu 2020. godine više novca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nego ikada ranije, objavljeno je u Sjedinjenim Američkim Državama. Taj iznos dostigao je 10,9 milijardi američkih dolara, što je za 9% više nego godinu dana ranije. Period koji je uzet u obzir pokriva samo vreme od januara do marta, što znači da bi potrošnja za trenutni kvartal mogla da bude i daleko veća.

Sama prodaja igrica i mikrotransakcija u istim dostigla je vrednost od 9,6 milijardi dolara. U naslove koji su bili najprodavaniji ušli su: Call of Duty: Modern Warfare, Doom Eternal, Dragon Ball Z: Kakarot, Fortnite, GTA V, Minecraft i NBA 2K20.

Ako se pogleda tržište konzola, Nintendo je bio najveći pobednik. Ukupna prodaja dostigla je 770 miliona dolara, a trenutno je gotovo nemoguće kupiti njihovu konzolu Switch. Što se tiče glavnih takmičara, Sonija i Xboxa, teško je reći da će prodaja njihovih PS4 i Xbox One konzola rasti, jer se ove godine očekuje izlazak nove generacije, odnosno PS5 i Xbox Series X. Čini se da je mnogo ljudi u izolaciji spas od dosade potražilo u igranju video igara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.