Gasi se Steam Spy

Izvor: B92, 12.Apr.2018, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasi se Steam Spy

Ukoliko kojim slučajem niste čuli za Steam Spy, u pitanju je jedan izuzetno koristan sajt koji nam daje najbliži mogući uvid u vezi svega što može potencijalno da vas zanima za neku igru.

Steam Spy je davao takve interesantne podatke kao što su broj prodatih kopija igre na Steamu, broj igranih sati u poslednje dve nedelje, broj aktivnih igrača, istoriju svega ovoga, i još mnogo, mnogo toga. U pitanju je bio portal koji je na najbolji način koristio i običnim igračima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali i raznim indi developerima koji su na osnovu ovih podataka mogli da procene koliko se isplati praviti neke igre u određenim žanrovima.

Steam Spy je bio najbolje moguće mesto ukoliko vas interesuje da saznate neke podatke o nekoj igri, jer sam Valve ovo drži tajnim na Steamu. Međutim, od sada će Steam Spy izgleda prestati sa radom zbog jedne novine koju onosi Valve na Steamu, piše Play.

Naime, od sada je vaša kolekcija automatski sakrivena, odnosno moraćete ručno da je namestite da bude javno vidljiva, a upravo javna vidljivost profila je bilo nešto na šta se Steam Spy oslanjao kako bi mogao da prikuplja podatke.

Nadamo se da će uspeti da nađu neko rešenje, ali nam se čini da ga za sada nema, što je velika šteta i pravi gubitak, jer svako ko je koristio Steam Spy zna koliku je vrednost ovaj portal imao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.