GUGL PRIZNAO: Imamo ozbiljan PROBLEM, korisnici Androida su u OGROMNOJ opasnosti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2017, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GUGL PRIZNAO: Imamo ozbiljan PROBLEM, korisnici Androida su u OGROMNOJ opasnosti!

Problem neće biti rešen pre leta.

Iz kompanije Gugl su potvrdili da postoji ozbiljan propust  zbog kojeg su korisnici Androida ozbiljno ugroženi!

"Bag" omogućava hakerima da ukradu fotografije, lozinke i informacije o bankovnom računu sa telefona, pa čak i da zaključaju ekran skupljih Android telefona i od vlasnika traže da plati otkup pre nego ga ponovo otključaju.

Prema procenama stručnjaka za bezbednost, ovaj softverski problem u samom sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pogađa 45% svih Android uređaja na svetu.

Iz kompanije Gugl istakli su da rade na ovom velikom propustu, ali da on neće biti popravljen pre leta, kada se očekuje objavljivanje nove verzije Androida.

– Zbog Guglovih uslova korišćenja koji aplikacijama sa "Play Store"-a daju dodatne dozvole, ovaj propust korisnike ostavlja ranjivim na napade – izjavili su istraživači.

Ovaj problem se može iskoristiti preko dela Android sistema koji aplikacijama omogućava da izbacuju “pop-up” poruke na ekranu.

Korisnicima se savetuje da ne instaliraju neproverene aplikacije sa marketa dok se bag ne popravi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.