GEJMING KAO PREVENTIVA: Video igre u doba koronavirusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2020, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GEJMING KAO PREVENTIVA: Video igre u doba koronavirusa

Video igre su popularnije nego ikad pre...

Video igre u Kini su popularnije nego ikada pre, a zbog toga što građani ostaju u svojim domovima kako bi se sačuvali od koronavirusa.

Nije neobično da se tokom kineske Nove godine, koja obično pada u januaru ili februaru, više igraju video igre, budući da gejmeri imaju više slobodnog vremena tokom praznika. Ove godine su praznici duže potrajali, a zbog koronavirusa, te su milioni građana dobili slobodno vreme koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi trebalo ispuniti a da se ne napusti kuća. Upravo su zbog toga građani više nego obično počeli da se sreću online, te u takve susrete umešali i video igre.

Tako su igre poput Honor of Kings kompanije Tencent zabeležile više igrača nego ikada pre, a eksperti su svesni da je tako upravo zbog izolacije zbog krize koja je u vezi sa koronavirusom. Tu su i podaci sa najpopularnije kineske gejming platforme – Douyu – gde igre poput Playerunknown’s Battlegrounds i League of Legends imaju duplo više igrača nego u istom periodu prošle godine.

Gejming kompanije su na različite načine reagovale na zdravstvenu krizu, pa su neke svoje igre ponudile i besplatno, te se koncentrisale na zaradu od kupovine predmeta u okviru igara, i tako izašle u susret igračima koji se video igrama ne okreću samo iz dosade, već i zbog osećaja zajedništva u doba izolacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.