Freescale želi da promeni svet tablet računara

Izvor: B92, 04.Jan.2010, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Freescale želi da promeni svet tablet računara

Freescale Semiconductor je zvanično predstavio "budućnost smartbook kategorije", odnosno izbacio referentni dizajn 7-inčnog tableta koji učetvorostručuje veličinu ekrana u odnosu na klasični.

Izvor: BenchIT




To može zahvaljujući prisustvu sedmoinčnog ekrana osetljivog na dodir, a sve to u paketu koji je otprilike jedna trećina dimenzija koje zahteva regularan netbook. Tablet pokreće procesor koji je dizajnirao Freescale, a koji se oslanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ARM Cortex-A8 i.MX515 procesor, uključujući i podršku za Freescale MC13892 power management IC, SGTL5000 audio kodek i MMA8450Q akcelerometar sa prepoznavanjem tri ose. Kompanija očekuje da će tablet, uz određene modifikacije, postati dostupan tokom predstojećeg leta, po cenama ispod 200 dolara.

Očekuje se da će ovi tableti biti prikazani na CES sajmu, gde će ih pokretati Android i Linux operativni sistemi. Njegova masa iznosi 376 grama, rezolucija ekrana je 1024 x 600 piksela, a tu su i 512 MB RAM memorije, 4 do 64 GB ugrađene fleš memorije, microSD slot, WiFi, Bluetooth, opcioni 3G, GPS, kao i web kamera od 3 megapiksela, USB, podrška za SIM kartice, te baterija od 1900 mAh. Nema najava o očekivanoj autonomiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.