Foxit izdao zakrpu za slabu tačku

Izvor: ITsvet.com, 20.Jan.2013, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Foxit izdao zakrpu za slabu tačku

Foxit je objavio verziju 5.4.5 njihovog Foxit Reader PDF plugin-a pretraživača sa ciljem da se reši problem postojanja kritične slabe tačke koja potencijalnim napadačima može da obezbedi mogućnost daljinskog izvršavanja koda. Ova slaba tačka primećena je u Foxit Reader plugin-u pretraživača za Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera i Safari i može biti iskorišćena tako da korisnici budu prevareni da otvore određeni URL u okviru PDF dokumenta sa ekstremno dugačkim nazivom. Plug-in npFoxitReaderPlugin.dll instalira se po podrazumevanom podešavanju ukoliko korisnici ne odaberu drugačije u okviru procesa instalacije Foxit Reader-a.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Cisco traži slabu tačku

Izvor: ITsvet.com, 20.Jan.2013

Kompanija Cisco vrši pretragu sa ciljem da pronađe slabu tačku u okviru Linksys firmware-a koja bi potencijalnim napadačima omogućila da steknu potpunu kontrolu nad bežičnim ruterom. DefenceCode je firma koja je prva otkrila postojanje ove slabe tačke i to prijavila Cisco-u pre mesec dana. Ova...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.