Fleksibilni OLED ekrani

Izvor: ITsvet.com, 07.Okt.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fleksibilni OLED ekrani

Kompanija TDK je nedavno predstavila fleksibilne i providne organske ekrane za koje navodi da će u masovnu proizvodnju ući u toku naredne godine. Osamu Onitsuka, rukovodilac TDK odeljenja za proizvodnju ekrana, navodi da ova kompanija koristi jednu vrstu film supstrata a ne staklo niti metal tako da će ovi ekrani biti veoma lagani, imaće mogućnost savijanja bez ikakvih oštećenja. On naglašava da će ovi ekrani moći da se koriste i u mobilnim uređajima ali i portabl muzičkim plejerima ne otkrivajući sa kojim kompanijama kao partnerima će TDK realizovati čitav ovaj projekat. Onitsuka tvrdi da fleksibilni ekrani ne moraju obavezno da se savijaju ali će biti otporniji.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

TDK predstavio savitljive OLED ekrane

Izvor: Mikro - PC World, 07.Okt.2010

TDK je na sajmu Ceatec, koji se održava u Tokiju, prikazao savitljive i providne OLED ekrane. Serijska proizvodnja savitljivih ekrana trebala bi da počne tokom narednih godinu dana, i ako se planovi ostvare, TDK će biti prvi proizvođač kome je to pošlo za rukom. Savitljivi ekrani mogu se koristiti...

Nastavak na Mikro - PC World...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.