Flashback bot mreža: Skepticizam neosnovan, mit o neranjivosti Mac OS X ozbiljno uzdrman

Izvor: Informacija.rs, 09.Apr.2012, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Flashback bot mreža: Skepticizam neosnovan, mit o neranjivosti Mac OS X ozbiljno uzdrman

Iako niko od stručnjaka ne može sa sigurnošću da potvrdi da su procene ruske firme Doctor Web o broju Mac računara zaraženih Trojancem Flashback tačne, većina se slaže da takve procene nisu bez osnova. Istraživači firme Doctor Web preuzeli su kontrolu nad delom Flashback bot mreže stavljanjem pod kontrolu domena sa kojih su zaraženim računarima dolazile komande i na osnovu toga su procenili veličinu bot mreže računajući UUID (univerzalni jedinstveni identifikatori) Mac OS X sa kontrolnih servera. Njihove procene govore da bi u Flashback bot mreži moglo biti 613000 zaraženih Mac računara.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Besplatni alat za detekciju Flashback Trojanca

Izvor: Informacija.rs, 10.Apr.2012, 10:17

Prema podacima ruskog proizvođača antivirsunog softvera Doctor Web oko 2% računara čiji su vlasnici koristili antivirusni veb alat koji je razvila ova kompanija je zaraženo Trojancem Flashback koji je odgovoran za nastanak bot mreže koja prema procenama istraživača Doctor Web-a kontroliše oko...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.