Flash za smartphone uređaje

Izvor: B92, 24.Maj.2010, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Flash za smartphone uređaje

Flash, koji prema navodima BBC-a, čini oko 75% online sadržaja, u novoj verziji 10.1 optimizovan je i za mobilne telefone.



Na smartphone i drugim mobilnim uređajima zbog ograničene procesorske snage, do sada, radila je Lite verzija ove tehnologije. Sada će, međutim, biti dostupna i u punoj verziji.

Na Google I/O konferenciji, predstavljen je Flash 10.1 optimizovan za Android platformu, odnosno samo za najnoviju verziju - Froyo. Jedna od najbitnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvari, na kojoj su, razvijajući Flash 10.1 za mobilne telefone, radili je potrošnja baterija, a iz Adobea navode, da ne bi trebalo da isprazni bateriju "prebrzo."

Iz ove kompanije se nadaju da Android nije jedina mobilna platforma na kojoj će Flash 10.1 biti dostupan, i da će ista situacija uskoro biti i sa BlackBerry, Windows Mobile i Symbian platformama, iako nije bilo naznaka o konkretnim datumima kada bi se to moglo desiti.

Smartphone uređaj na kojem izvesno Flasha i dalje neće biti je iPhone, a prema rečima Stiv Džobsa, Flash je glavni krivac za probleme na Macovima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.