Fitbit uveo novu opciju: Pomaže onima koji brinu o zdravlju

Izvor: B92, 19.Jan.2020, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fitbit uveo novu opciju: Pomaže onima koji brinu o zdravlju

Fitbit uređaji već nekoliko godina poseduju mogućnost da prate nivo kiseonika u krvi, ali to do sada nije bilo korišćeno.

Međutim, neki korisnici su sada primetili su da njihovi Fitbit Versa, Fitbit Ionic i Fitbit Charge 3 pametni uređaji iznenada pružaju podatke o kiseoniku u krvi.

Ovo je važno, jer na taj način je moguće pratiti zdravstvene probleme poput astme ili srčanih bolesti.

Nije sasvim jasno ko je prvi dobio ovu opciju, ali izgleda da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to nema veze ni sa Premium članstvom ni sa nekim konkretnim modelom, piše sajt Engadget.

Uređaji koriste kombinaciju crvenih i infracrvenih senzora za određivanje varijacije kiseonika, mada je neophodno napomenuti da velikih varijacija ne bi uopšte trebalo da bude.

Čini se da ova opcija dolazi u pravo vreme za Fitbit. Iako senzori Spo2 nisu novi, sve više se širi njhova upotreba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.