Firefox na Windows RT nije vredan truda

Izvor: ITsvet.com, 21.Maj.2012, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Firefox na Windows RT nije vredan truda

Direktor proizvoda pri kompaniji Mozilla je izjavio da ukoliko se nešto značajno ne promeni kada je reč o aplikacionom razvojnom interfejsu za Windows RT operativni system, najverovatnije neće biti ni vredno truda graditi verziju pretraživača za ovaj operativni sistem. U sredu je u okviru svog personalnog bloga, Asa Dotzler, direktor proizvoda za Firefox ponovo žestoko napao Microsoft što ne dozvoljava kreatorima pretraživača treće strane da pristupe API-ju Win32 za nastupajuću RT verziju. Reč je o operativnom sistemu koji Microsoft razvija za uređaje, primarno tablete ali i nezahtevne laptop računare koji se oslanjanju na procesore dizajnirane ARM arhitekturom.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Firefox na Windows RT nije vredan truda

Izvor: ItRešenja.com, 22.Maj.2012, 03:35

Direktor proizvoda pri kompaniji Mozilla je izjavio da ukoliko se nešto značajno ne promeni kada je reč o aplikacionom razvojnom interfejsu za Windows RT operativni system, najverovatnije neće biti ni vredno truda graditi verziju pretraživača za ovaj operativni sistem. U sredu je u okviru svog...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.