Firefox Mobile za N900

Izvor: B92, 04.Feb.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Firefox Mobile za N900

Mobilna verzija Firefoxa namenjena Nokijinom telefonu N900 dostupna je korisnicima posle nekoliko meseci beta testiranja.

Izvor: Mikro




Mozilla radi na razvoju verzija za pametne telefone koji koriste operativne sisteme Windows Mobile i Android.

Mobilna verzija Firefoxa zadržala je mogućnost krstarenja webom putem tabova, a ima i dodatak Weave Sync koji sinhronizuje istoriju, sačuvane pristupne lozinke i obeležene omiljene lokacije sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stonim verzijama čitača vweba.

Weave Sync je samo jedno od preko četrdeset proširenja dostupnih korisnicima među kojima su i Ad Blocker namenjen blokiranju reklama i TwitterBar koji omogućava pisanje komentara na lokaciji Twitter direktno iz adresne linije. Dodatak za pregledanje video sadržaja lokacije Youtube takođe je dostupan korisnicima.

Mozilla je u poslednjem trenutku izostavila podršku za Adobeov Flash iz svog čitača jer je ustanovila da izazviva preveliku degradaciju performansi.

Sledeći operativni sistem za koji će Firefox Mobile biti prilagođen je Windows Mobile, a korisnici pametnih telefona kao što su Samsung Omnia II i HTC Touch Pro mogu isprobati treću alfa verziju čitača. Mozilla takođe razvija i verziju za platformu Android.

Vlasnici smartphone uređaja kompanija RIM i Apple nemaju sreće. Čitač nije kompatibilan sa RIM-ovim operativnim sistemom zasnovanim na Javi niti sa Appleovim operativnim sistemom za iPhone. Trenutno ne postoje planovi za razvoj verzije namenjene operativnom sistemu Symbian.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dostupan Firefox Mobile za Nokiju N900

Izvor: Mikro - PC World, 03.Feb.2010, 22:59

Mobilna verzija Firefoxa namenjena Nokijinom pametnom telefonu N900 dostupna je korisnicima posle nekoliko meseci beta testiranja. Mozilla radi na razvoju verzija za pametne telefone koji koriste operativne sisteme Windows Mobile i Android. Mobilna verzija Firefoxa zadržala je mogućnost krstarenja...

Nastavak na Mikro - PC World...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.