Facebook bolji od Googlea?

Izvor: B92, 15.Feb.2010, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook bolji od Googlea?

Prema istraživanju kompanije Gigya, društvena mreža Facebook postala je jedan od glavnih izvora pretraživanja na internetu, što potpuno menja pristup mrežnom marketingu.

Izvor: Mikro




Dokaz da društvene mreže postaju atraktivne za pretraživanje interneta jeste što i činjenica da se Google okreće društvenim mrežama, tako što je lansirao svoju mrežu Buzz.

„Korisnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve manje vremena provode samostalno pretražujući internet i sve češće krstare webom na osnovu veza koje im preporučuju njihovi prijatelji", izjavio je Dejv Jovano, direktor kompanije Gigya, koja se bavi istraživanjem društvenih mreža. „To je jedan od novih trendova koji se pojavio pre četiri meseca", naglasio je Jovano.

Do sada su svi koji postavljaju sadržaj na internet morali da se brinu kako da optimizuju svoje lokacije za pretraživače da bi se pojavili među prvim rezultatima pretraživanja. Sada se situacija potpuno promenila i svi koji nude sadržaj za internet moraju da se okrenu optimizaciji svojih lokacija za društvene mreže.

U decembru prošle godine je čak 13% saobraćaja prema velikim portalima, kao što su Yahoo, MSN i AOL, stiglo sa Facebooka. Google je bio tek treći izvor pretraživanja sa 7%, a ispred njega je bio i eBay sa 7,6%.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Facebook bolji za pretraživanje od Googlea?

Izvor: Mikro - PC World, 15.Feb.2010

Prema istraživanju kompanije Gigya, društvena mreža Facebook je postala jedan od glavnih izvora pretraživanja na Internetu, što potpuno menja pristup mrežnom marketingu. Dokaz da društvene mreže postaju atraktivne za pretraživanje Interneta jeste što se i Google okreće društvenim mrežama,...

Nastavak na Mikro - PC World...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.