Evo prečice koje će vam biti od koristi

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2020, 19:14

Evo prečice koje će vam biti od koristi

Pomoć od iskusnih...

Rad u Microsoft Teams‑u je intuitivan, pa korisniku Office aplikacija nije potrebno posebno uputstvo da bi se snašao. Ima ipak i stvari koje nećete primetiti na prvi pogled, a omogućavaju efikasniji rad. Upoznajmo neke od prečica…

Poput većine savremenih programa, Microsoft Teams ima moćan mehanizam za pretraživanje sadržaja, koji je smešten iza uobičajene linije za pretragu – unesete neku reč ili frazu i dobijete poruke u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se ona javlja. Ta linija krije i mnogo više od toga…

Komandna linija

Da biste u bilo kom trenutku prešli u komandnu liniju, bez potrebe da uzimate u ruku miša, pritisnite Alt+E. Zatim pritisnite taster / (kosa crta) da biste dobili listu raspoloživih komandi. Za početak otkucajte /keys i naučićete kako da brzo prelazite sa prozora na prozor, kako da tokom video‑sastanka obavite i neke druge poslove ili stavite sagovornicima na raspolaganje dodatne podatke, kako da brže reagujete u chat‑u… Nama se svidela mogućnost da prostim pritiskom na Alt+A priključimo fajl uz poruku, ili da se navigacionim tasterima krećemo kroz razne thread‑ove, ali i da se brzo vratimo nazad ako zalutamo predaleko.

Evo još nekoliko korisnih komandi:

/goto Ako ste član više timova i kanala, /goto je efikasan način da pređete iz jedne diskusije u drugu, umesto da se krećete kroz stablo menija.

/files Prikazuje listu fajlova koje ste nedavno otvarali, i omogućava da brzo pronađete onaj koji vam je potreban da biste ga, recimo, prosledili kolegama.

/call Omogućava da brzo pregledate listu kolega, da na osnovu prvih par slova imena pronađete nekog od njih i direktno ga pozovete.

/saved Prikazuje listu poruka koje ste sačuvali za kasnije.

/whatsnew Prikazuje šta ima novo u Teams‑u – Microsoft poslednjih meseci intenzivno unapređuje ovaj program, pa ćete ovako upoznati nove opcije

Instalirane aplikacije

U liniji za pretraživanje možete da pritisnete @ i da vidite listu raspoloživih aplikacije. Preciznije rečeno, sve aplikacije nisu nužno raspoložive na računaru, ali će nakon prvog pokretanja i klika na Add biti automatski instalirane posle čega možete da ih koristite. Klikom na More apps dobijate još opsežniju listu.

Rado smo koristili aplikaciju @wikipedia da brzo i lako otvorimo članak iz popularne on‑line enciklopedije i @remindme kao koristan podsetnik. Komandom @youtube može se podeliti video sa nekim od članova tima ili u razgovoru, dok @stream otvara pristup Microsoft‑ovoj platformi za rad sa video materijalima u Office okruženju. Na Stream platformi su i zapisi vaših sastanaka u Teams‑u, ako ste koristili opciju za snimanje.

Kada je aplikacija uspešno instalirana, možete da je pokrenete i klikom na tri tačke u dnu prozora za razgovor. To omogućava da rezultate neke pretrage ili druge obrade prosledite u chat, znatno efikasnije nego da koristite copy / paste mehanizam.

Proučite i ostale raspoložive aplikacije, a njihovu listu vredi posetiti ponovo pošto se često dodaju nove mogućnosti. Teams je platforma koja se razvija velikom brzinom, uz očito praćenje potreba korisnika i Microsoft partnera. Prijatan zajednički rad!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.