Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2016, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ericsson: Spori internet izaziva stres

Švedska kompanija Ericsson provela je interno istraživanje u koma su testirali reakcije ljudi na sporu internetsku vezu.

Iako je istraživanje provedeno na uzorku od samo 30 ispitanika, većina stručnjaka se slaže da bi rezultati vrlo vjerovatno bili slični, ako ne i isti, kada bi uzorak bio daleko veći. Kako, dakle, u današnje vrijeme, kada internet zapravo mnogima nije nikakav luksuz, nego dio habitusa, neophodan za rad, pa čak i normalan život, iako će nekima ova konstatacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << možda zvučati pretjerano. Uglavnom, Ericsson je testirao ispitanike i zaključak je da spori internet izaziva stres.

Naučnici uključeni u istraživanje bilježili su aktivnosti mozga, srca i pulsa kod ispitanika, kod običnog kašnjenja video streaminga s interneta broj otkucaja srca povećao se za prosječno 38 odsto! Radilo se u simuliranom "bufferingu" u trajanju od dvije sekunde, kada je taj interval povećan na šest sekundi, dogodilo se da kod ispitanika nivo stresa prvo raste, a onda pada, da bi krajnja reakcija bila odustajanje. Ovakvi su rezultati malen ali za mnoge krucijalan dokaz da spori internet izaziva stres.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.