Epson projektori – pokretne slike budućnosti!

Izvor: ItRešenja.com, 30.Sep.2014, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epson projektori – pokretne slike budućnosti!

Projektori iz godine u godinu zauzimaju sve bitnije mesto u prikazu pokretnih slika, s akcentom na multimediju visoke definicije i filmove novije generacije. Kompanija Epson je u ovoj oblasti ime od ključnog značaja, a poslednjih nekoliko godina pomenuta kompanija je sa lansiranjem niza zanimljivih tehnoloških rešenja sebe nametnula kao izbor broj 1. O popularnosti Epson-ovih projektora dosta govori i podatak da većina kancelarijskih i poslovno-prodajnih objekata za svoje prezentacije koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << Epson-ove projektore. Mi vam u nastavku ovog teksta otkrivamo po čemu se oni izdvajaju od drugih.

Izbalansirano osvetljnje

Bez kvalitetnog i dobrog osvetljenja nema vrhunske slike, odnosno nema detaljne i kristalno jasne projekcije. Epson je u želji da postigne što bolje osvetljenje razvio CLO tehnologiju koja omogućava da slika iz svih uglova izgleda svetlo, jasno i prijatno za oči. Snop svetla koji pada na platno je ujednačen i to je u suštini glavna prednost Epson-ove CLO tehnologije. Pomenuta ujedno neopterećuje previše lampu tako da je životni vek iste prilično dug.

Prirodne boje

Reprodukcija boja je jedna od najbitnijih stvari kod projektora i Epson je već duži niz godina apsolutni gospodar na ovom polju. Međutim, pomenuta kompanija je pre nekoliko godina odlučila da ode korak dalje od svih i maksimalno je usavršila svoju 3LCD tehnologiju po kojoj je danas i poznata. Ista omogućava besprekoran prikaz boja, ali i njihovu odličnu vidljivost bez obzira iz kog ugla se gledaju filmovi ili prezentacije.

U osnovi 3LCD tehnologija je donela do 10 puta bolju sliku, tj. bolju reprodukciju boja u odnosu na bilo koju tehnologiju koju danas možemo naći kod konkurentskih modela. Upravo zbog toga Epson je u više navrata do sada osvajao najprestižnije svetske nagrade za prikaz i reprodukciju boja. O besprekornoj reprodukciji boja sa Epson-ovim projektorima dosta govori i podatak da se većina svetskih filmova na velika platna upravo projektuje sa njih.

Visok nivo detaljnosti

Pored kvalitetnog osvetljenja i verno prikazanih boja visok nivo detaljnosti je još jedna bitna stvar da bi projektova slika bila maksimlano kvalitetna. Epson za taj cilj takođe koristi 3LCD tehnologiju sa kojom se dobija detaljnost poput one viđene na 4K talavizorima novije generacije. Za svoje najskuplje i najbolje projektore Epson je u cilju postizanja najviše moguće detaljnosti posebno dizajnirao i dva pomoćna čipa koja procesuiraju sliku na višem nivou, odnosno utiču na to da se detaljnost poveća.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.