Emotikoni, Google Maps, audio knjige samo su neke novine koje će vas oduševiti

Izvor: B92, 05.Dec.2020, 19:59

Emotikoni, Google Maps, audio knjige samo su neke novine koje će vas oduševiti

Google će tokom sledećih nekoliko nedelja izbaciti nekoliko novih softverskih promena koje će, među ostalim, poboljšati navigaciju, pojačati Gboard, olakšati kontrolu glasom, istaći Google Play audioknjige i konačno - pomoći pri deljenju podataka s okolnim uređajima.

Za kraj, Google će Android Auto učiniti dostupnim u još 36 zemalja, pojašnjava Verge.

Google će Mapsima dodati novu karticu Go koja korisnicima omogućava brzu navigaciju na omiljena mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez ubacivanja adresa. Ako označite, na primer, radno mesto ili školu, Go će vam pokazati smer, upozoriti vas na zastoje i proceniti vreme dolaska. Takođe možete da izabrete omiljenu rutu kako biste videli kada se najviše isplati da krenete. Google predlaže označavanje javnog i prvatnog prevoza za istu destinaciju kako biste saznali koja je metoda brža. Go kartica dolazi na Android i iOS tokom idućih nekoliko nedelja.

Emotikoni

Google će takođe proširiti mogućnosti uređivanja mešavina emotikona i nalepnica u Gboardu dodavši nekoliko novih i podigavši potencijalne kombinacije na više od 14.000. Takozvani Emoji Kitchen (emoji kuhinja) omogućava označavanje dva emotikona i da vidite predložene kombinacije ili dvostruki isti emotikon za 'intenzivnije' varijacije. Gboard beta je već dobila ovu zanimljivu opciju, a Google tvrdi da će moći da je koriste svi vlasnici Androida 6.0 i više. Nadogradnja stiže tokom idućih nekoliko nedelja.

Lakše do audio knjiga

Tehnološki div takođe uvodi jako zanimljivu promenu koja će možda dovesti do većeg broja audio knjiga u Play Storeu. Google je objavio da je kontaktirao hrpu izdavača u SAD-u i Engleskoj i ponudio im novog automatskog naratora koji može da se koristi za stvaranje audio knjiga. Alat je, doduše, još u beta verziji, ali do izdavača treba da počne da dolazi tokom prve polovine iduće godine.

Olakšana kontrola glasom

Google takođe donosi poboljšanu navigaciju pomoću glasa koja je već dostupna na Androidu 11 i koja stiže na uređaje koji koriste Android 6.0 ili kasnije. Uz pomoć mašinskog učenja, Voice Access koristi elemente korisničkog interfejsa poput tastera i oznaka kojima će uskoro moći da se puno lakše upravlja uz pomoć glasa.

Slanje podataka obližnjim uređajima

Funkcija pod imenom Nearby Share takođe će podržati direktno deljenje aplikacija iz Play Store-a s obližnjim korisnicima Androida. Aplikacije se mogu slati Bluetoothom, nisko energetskim Bluetoothom, WebRTC-om ili p2p Wi-Fijem. Ako želite da podelite aplikaciju iz Google Play-a, samo morate birati 'share apps' opciju u 'manage apps and games' i birati aplikaciju koju želite da delite. Vaš prijatelj će morati da prihvati aplikaciju, a cela stvar postaće dostupna tokom idućih nekoliko nedelja.

Nešto za vozače

Konačno, Google je najavio proširenje funkcije Google Auto na 36 novih tržišta tokom idućih nekoliko meseci. Sve što vam treba je automobil koji podržava Android 10.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SJAJNO: Gugl sprema gomilu inovacija - emotikoni, audio knjige, ali i nešto što će oduševiti vozače

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2020

Google će tokom sledećih nekoliko nedelja izbaciti nekoliko novih softverskih promena koje će, među ostalim, poboljšati navigaciju, pojačati Gboard, olakšati kontrolu glasom, istaći Google Play audioknjige i konačno - pomoći pri deljenju podataka s okolnim uređajima...Za kraj, Google će Android...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.