Elemental – od danas u svim bioskopima!

Izvor: ItRešenja.com, 16.Jun.2023, 00:07

Elemental – od danas u svim bioskopima!

Reditelj Piter Son (Peter Sohn) kaže da je animirana priča Elemental vrlo lična i nastala je crtanjem likova Vode i Vatre koji su u međusobnoj interakciji. Zamislio je neočekivano prijateljstvo između nečega što bi u životu bilo kranje nespojivo, između vatrene Žiške i vodenog Izvora.

Najnovija Diznijeva animacija “Elemental” kreirala je potpuno nove likove predstavljajući u čovekolikom obliku četiri osnovna elementa prirode koji zajedno žive >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << u jednom gradu. Na velikom bioskopskom platnu gledaćemo vodu, vatru, vazduh i zemlju koji uspostavljaju svoje komšijske odnose, a među kojima neki od njih razvijaju i romantične veze.  

Žiška je vatra. Ona je pametna dvadesetogodišnjakinja, “eksplozivna” žena sa neverovatnim smislom za humor koji ponekad može i da “opeče”. Kao jedino dete u porodici emigranata Žiška je svesna koliko su se roditelji žrtvovali za njen bolji život. Rešena je da se dokaže i raduje se preuzimanju porodičnog biznisa, prodavnice “Pećnica” koju vodi njen otac.

Scenaristkinja Kat Likel (Kat Likkel) ističe o liku: “Žiška je ponosna vatrena osoba i oduševljena je što joj otac veruje da će jednog dana preuzeti njegovu prodavnicu.”

Gad Elemental nije napravljen samo za vatrena bića. Žiška je veoma oprezna, ali i elementi koji je okružuju su oprezni takođe. Ipak, odrasla je u gradu i poseduje nivo uličnog snalaženja, a reditelj Piter Son ističe da ona nije uvek dobra u povezivanju sa drugima i može da bude uznemirena. “Međutim njen temperament nije toliki problem koliko ona misli da jeste. Izvor joj pomaže.”

Izvor je vodeni momak. Nema straha da pokaže svoje emocije i teško da bi nam promakla njegova osećanja. Dvadesetogodišnji Izvor je veoma pažljiv, dobar je slušalac i pun razumevanja za druge. Blizak je sa svojom porodicom, sa svojim živahnim i neobično uplakanim roditeljima koji traže svaku prliku da podele svoja osećanja.

Reditelj Piter Son kaže da je animirana priča Elemental vrlo lična i nastala je crtanjem likova Vode i Vatre koji su u međusobnoj interakciji. Zamislio je neočekivano prijateljstvo između nečega što bi u životu bilo kranje nespojivo, između vatrene Žiške i vodenog Izvora.

Izvor je prema rediteljevim rečima tehnički bio najteži lik. “Kada smo radili na prvom izgledu lika bilo je lako napraviti od njega sve, osim vode.” 

Autori su želeli da Izvoru daju prepoznatljive karakteristike i da se pozabave njegovim izgledaom i stilom. Mnogo pažnje je posvećeno izgledu njegove kose.

Ovaj zabavni, živahni i “poput vode” relaksirani momak dovešće u pitanje uverenja o svetu u kom Žiška živi, jer njeni roditelji drže se stava “Elementi se nikad ne mešaju!”

Podsetimo, “Elemental” je najnoviji Pixarov i Diznijev film koji u bioskope stiže 15. juna, a čija je svetska premijera održana na nedavno završenom filmskom festivalu u Kanu. 

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.