Elemental – crtać koji će vam probuditi najlepše emocije!

Izvor: ItRešenja.com, 23.Apr.2023, 18:16

Elemental – crtać koji će vam probuditi najlepše emocije!

Film koji će 27. maja zatvoriti ovogodišnji Kanski festivala biće animacija Pixar studija “Elemental” reditelja Piter Son (Peter Sohn), kada će se ujedno održati i svetska premijera filma. Iako se već dugi niz godina pirkazuju animacije na festivalu u Kanu, ovo je prvi put da prestižni filmski festival svečano zatvara jedno animirano ostvarenje.

Nakon animacija “Do neba”, “U mojoj glavi” i “Duša”, najnovije ostvarenje Pixar studija “Elemental” >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << je četvrti animirani naslov uvaženog studija koji će biti prikazan u Kanu, van konkurencije.

Kreativni direktor Pixar studia, Pit Dokter kaže da je povratak u Kan poseban momenat.

“Dok svi izlazimo iz naših pandemijskih čaura i okupljamo se u sobama za razgovor, dnevnim listovima za animaciju i na neplanskim sesijama, radost je i čast što se Pixar ponovo vratio na Kroazetu,” rekao je Dokter dodajući “U režiji izvanrednog pripovedača Pitera Sona, “Elemental” je tako smešan, punog srca, iskren i zadivljujući za gledanje. Stvoren je da ga publika iskusi na velikom ekranu i srećan sam što će svoju premijeru imati u Kanu.”

Upravo Pixarov film “Do neba” (Up) reditelja Pita Doktera napravio je revolucionarni iskorak 2009. godine kada je svečano otvorio 62. Kanski festival.

U neobičnoj metropoli, u Elementalu, zajedno poput ljudi žive 4 osnovna elementa -vatra, voda, zemlja i vazduh. Priča predstavlja Žišku, snažnu, brzu i “vatrenu” mladu ženu čije prijateljstvo sa Izvorom, zabavnim, živahnim i “poput vode” relaksiranim momkom, dovodi u pitanje uverenja o svetu u kom Žiška živi, jer kako njeni roditelji ističu “Elementi se nikad ne mešaju!”

Najnovije ostavrenje je živopisna animirana priču o različitostima i njihovoj privlačnosti, a reditelj Piter Son (Peter Sohn), poznat je i po animaciji “Dobri dinosaurus”  iz 2015. godine.

Sinhronizovana animacija Elemental će se od 15. juna naći na repertoaru domaćih bioskopa.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.