Efekti HP razdvajanja na tržište

Izvor: ITsvet.com, 08.Okt.2014, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Efekti HP razdvajanja na tržište

Pre dve godine, analitičari su bili zabrinuti po pitanju toga da bi korisnici mogli prestati da kupuju PC računare. Iako su njihova predviđanja očigledno bila preuveličana, očigledno je da se proizvođači sve ređe odlučuju na proizvodnju PC računara. Analitičari ovoga puta upozoravaju na razdvajanje poslovanja kojem su pribegle neke od kompanija, a poslednja u nizu koja razmišlja o tome je Hewlett-Packard. Analitičari smatraju da razdvajanje poslovanja na dve celine na koje se fokusira sve veći broj kompanija, nikako nije dobro za slabije proizvođače PC računara koji neće biti u mogućnosti da opstanu na tržištu te da će kasnije neka vrsta spajanja ponovo biti potrebna.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Symantec razmišlja o podeli

Izvor: ITsvet.com, 09.Okt.2014, 07:38

Nakon što su se na isti korak odlučile kompanije eBay i Hewlett-Packard, Symantec razmišlja o podeli na dve celine. Jedna celina bi bila fokusirana na rešenja za skladištenje dok bi drugim bilo obuhvaćeno poslovanje koje se odnosi na sigurnost. Michael Brown, izvršni direktor kompanije podržao...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.