EPLOVA NOVINA IMA EFEKTA: Siri spašava živote

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2019, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPLOVA NOVINA IMA EFEKTA: Siri spašava živote

Koristi se za razne zadatke...

Jasno je da se glasovni asistenti već koriste za obavljanje različitih zadataka, ali nijedan ne može da se meri sa zadatkom koji je dobila Siri čiji je vlasnik jedan američki student.

“Hey Siri” opcija je na Ajfon stigla sa iOS-om 9, a njenu korisnost je nedavno testirao osamnaestogodišnji Gael Salcedo, budući da ju je iskoristio za poziv u pomoć nakon što je njegov auto sleteo u reku "Winnebago". Zahvaljujući tome što je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brzo razmišljao Salcedo je prvo otvorio prozore, što je važno budući da je iz vozila sa zatvorenim prozorima skoro nemoguće izaći nakon što potone, te se formira određeni pritisak koji stvara voda koja ga okružuje.

Nakon toga je izgovorio komandu “Hey Siri”, te je iskoristio za pozivanje hitnih službi. Vatrogasci su brzo reagovali, delom i zbog toga što je poziv stigao na vreme, tako da je Salcedo uspešno oslobođen iz automobila koji je tonuo.

Ovo nije prvi put da je Siri poslužila za spasavanje života, pa je već poznato nekoliko slučajeva u kojima korisnici nisu mogli da dođu do svojih telefona, ali su uspeli da pozovu pomoć zahvaljujući “Hey Siri” opciji. Ova korisna funkcija upotrebljava se često, a ovakvi slučajevi su dokaz da funkcioniše i kada je to najpotrebnije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.