Dron kojim se kontroliše pokretom ruke

Izvor: Blic, 06.Jul.2017, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dron kojim se kontroliše pokretom ruke

Dronovi su sve više gedžet bez koga ne mogu ljudi od akcije pa je samo bilo pitanje vremena kada će početi da se proizvode modeli koji se mogu lako prenositi. Takav je DJI Spark, mini dron težak tek 300 grama i prvi dron koji se može kontrolisati samo pokretima ruku.

Od komande "kreni" Spark automatski pokreće "Gesture Mode" koji detektuje pokrete ruke uz pomoć kojih se dron pomera, spušta ili diže, ali i kamera pravi selfij ili kakve već fotografije želite. Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << želite da koristite nešto kompleksnije kontrole tu je klasičan daljinski upravljač koji se može upariti i sa iOS i sa Android uređajima preko WiFi i radi u dometu od 100 metara.

Dron dolazi sa četiri nova leteća modakoji su tu zarad kvalitetnijeg video zapisa, a zadržana su i dve već postojeća. Novitet su i dve nove opcije za fotografisanje dok sama kamera sa 1 / 2.3-inčnim CMOS senzorom beleži fotografije uz 12 MP uz stabilizator za pravljenje full HD videa.

DJI Spark je predstavljen i kod nas, na pravoj avanturi na Adi Ciganliji, gde je pokazano da dron ima do 16 minuta aktivnosti bez punjenja, uz maksimalnu brzinu od 49 kilometara na sat.

Ujedno, predstavljeni su i novi modeli dronova, Mavic, i Phantom 4 Pro.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.