Dostupan Firefox 7 na Aurora kanalu

Izvor: Baguje.com, 08.Jul.2011, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dostupan Firefox 7 na Aurora kanalu

Nova probna verzija Firefox-a fokusirana je na poboljšanju performansi i optimiziranju korišćenja radne memorije.
Nova poboljšanja se svode na brže pokretanje Firefox-a, smanjenu potrošnju memorije, bolju odzivnost i brže izvođenje Canvas grafičkih animacija. Mozilla je nastavila sa smanjivanjem potrošnje memorije, pa je potrošnja smanjena za 30%, a JavaScript 'sakupljač smeća' radi češće, pa sa time oslobađa više memorije. Poboljšan je i rad usklađivanja (Sync), a izgled fontova (teksta) je sada čistiji i jasniji.
Korisnici sada mogu izabrati da anonimno automatski šalju statistiku o korišćenju memorije i performansama kako bi pomogli u poboljšavanju budućih verzija Firefox-a.
Da bi ste omogućili anonimno slanje statistika uradite sledeće: Otiđite na Firefox dugme -> mogućnosti (options) -> dodatno (advanced) -> osnovne postavke (general) -> submit performance data. Azure Direct2D implementacija za Canvas elemente donosi poboljšanje grafičkih performansi.

Azure projekat bi trebao da obezbedi bolje performanse na svim platformama u narednim verzijama. Za sada je to poboljšanje omogućeno korisnicima Windows-a 7.
Vidljiva izmena koju će korisnici primetiti je sakrivanje http:// i naglašavanje domena sajta na kojem se korisnik nalazi.
Što znači da će Firefox stranicu Mozilla Srbije prikazivati ​​kao mozilla-srbija.org, dok će u slučaju kopiranja adrese i ponovnog korišćenja ispisivati ​​punu adresu sa http:// prefiksom. Domen na kojem se trenutno korisnik nalazi će biti naglašen, dok će ostali naziv biti sive boje.
Nadolazeću sedmu verziju Firefox-a možete preuzeti i isprobati sa službenih stranica, gde je dostupna i verzija na srpskom jeziku.
Sedma verzija Firefox-a će šesnaestog avgusta preći na beta kanal, dok se beta Firefox-a šest očekuje u narednim danima.
Mišljenja, pitanja i probleme možete podeliti na forumu zajednice.
Slični postovi:Dostupan Firefox 6 na beta kanalu Firefox 5 dostupan za desktop i mobilne uređaje Dostupan Firefox 4 za Android i Maemo

Post "Dostupan Firefox 7 na Aurora kanalu" je objavio icecold za sajt Baguje.COM, dana 8. 07. 2011.
Kategorije: Firefox, Vesti | Tagovi: Aurora



Nastavak na Baguje.com...






Povezane vesti

Firefox 7 fokusiran na performanse

Izvor: ITsvet.com, 09.Jul.2011, 07:50

Najnoviji razvojni build Firefox-a se pojavio pre nekoliko dana donoseći nadu da će ovaj mali ali značajni update za Firefox doneti rešenje problema sa kojm se korisnici ovog pretraživača stalno susreću, a to su problemi sa memorijom i performansama. Firefox Aurora 7 je dostupan i može se preuzeti...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.