Izvor: Baguje.com, 17.Dec.2010, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodaci za Google Chrome – You Tube

Predstaviću vam neke od interesantnih dodataka koje koristim u Google Chrome-u a vezani su za YouTube.
YouTube, lider među sajtovima za gledanje video klipova i slušanja muzike je definitivno popularan i kod onih koji žele da pogledaju nešto interesantno, budu u toku s dešavanjima (modnim trendovima, muzičkim, novostima iz politike, itd). Granice korišćenja ovog sajta su stvarno raznolike kao i njihovi korisnici.
Predstaviću vam tri dodatka za Google Chrome koja će vam doživljaj YouTube-a dići na neki veći, lepši i praktičniji nivo.
Prvi dodatak se zove Fast You Tube Search. On vam omogućava brzo pretraživanje video klipova bez odlaska na sam sajt YT-a. Ovim dodatkom dobijate malu ikonicu u gornjem desnom uglu, veoma je lak za korišćenje i samo jednim klikom možete pretraživati arhivu YT-a, kao na slici:

Drugi dodatak se zove Smart Video For You Tube. Ovaj dodatak je veoma koristan, naročito kada smo u (ne)prilici da koristimo slabiji/sporiji Internet. Naime, on kontroliše kada i kako da se video klip pusti, da ne bi bilo nezgodnih zastoja na pola klipa a nekada i češće. Možete da odaberete da se video startuje, na primer, tek nakon 20% ili 30% učitanog klipa, a postoji i mogućnost 'inteligentnog' puštanja, gde će ovaj dodatak sam da proceni kada klip treba da krene da bi nesmetano završio do kraja. Takođe možete odrediti i koji kvalitet vam odgovara (240p, 360p, 576p, 720p i 1080p), čime će se svaki YT klip pokrenuti u kvalitetu koji ste vi odabrali. Veoma korisno, zar ne? I ako to nije dovoljno, pored ovih opcija imate još i opciju podešavanja YT klipova...

Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.