Denver Tergra K1 64-bitni procesor

Izvor: ITsvet.com, 11.Maj.2014, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Denver Tergra K1 64-bitni procesor

NVIDIA je objavila svoje rezultate poslovanja u prvom kvartalu u utorak. Ova kompanija je najavila da će u toku ove godine početi da isporučuje 64-bitne procesore bazirane na Denver arhitekturi. To nije nov vest obzirom da e Tegra K1 baziran na Denveru demonstriran u januaru. Ovaj procesor bi trebalo da poseduje Kepler GPU u sebi što bi značajno moglo da ubrza igračke primene na uređajima baziranim na ovom procesoru. Ono što međutim ostaje najveća pretnja širem usvajanju ovog procesora je činjenica da ne postoje igre koje bi pomogle da ovaj Tegra procesor se pokaže u punom sjaju.

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NVIDIA možda na tržištu ARM mikro servera

Izvor: ITsvet.com, 12.Maj.2014, 08:42

Kao deo sesije tokom NVIDIA-inog predstavljanja rezultata poslovanja došlo je i pitanje o mikro serverima odnosno da li 64-bitni Tegra K1 procesor može da se nametne na GRID tržištu. Izvršni direktor kompanije NVIDIA Jen-Hsun Huan je rekao da NVIDIA vidi mnogo interesa u tome da obezbedi procesore...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.