Danas počinje Webit

Izvor: B92, 27.Okt.2010, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinje Webit

Webit je jedan od najvećih evropskih konferencija koja se bavi digitalnim poslovanjem i marketingom, a najveća na prostoru Centralne i Istočne Evrope.



Ovogodišnji Webit održava se od 27. do 29. oktobra u Sofiji, i kao i ranijih godina kombinuje konferencijski i izložbeni deo. Pet ključnih tema na kojima se konferencija bazira ove godine su - digitalni marketing, eCommerce platfome, društveni mediji i web 2.0, upravljanje sadržajem i hosting i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povezivanje.

Webit je prošle godine posetilo 4.300 ljudi, pa su se organizatori ove godine odlučili za dan više, te će konferencija trajati tri dana. Tokom tog perioda posetioci će moći da slušaju predavanja značajnih ljudi iz IT oblasti u svetu, među kojima su i podpredsednik Facebooka, direktori kompanija Yahoo, Microsoft, eBay, kao i podpredsednici BBC-a i kompanije comScore.

U okviru konferencije postoji poseban program - Webit Ambasadori, koji okuplja ugledne ljude iz ovog regiona, koji su uspešni u oblasti izdavaštva, digitalnog marketinga i društvenih medija. Ove godine, među njima ove godine se nalazi i glavni i odgovorni urednik RTV B92, Veran Matić, koji je, prema navodima organizatora, jedan od prvih u regionu koji je prepoznao internet kao revolucionarnu platformu i počeo sa njenim razvijanjem kao ravnopravnim delom B92 projekta.

Očekuje se da Webit ove godine poseti preko 5.000 ljudi, a svi koji budu prisustvovali kompletnom programu, po završetku konferencije dobiće sertifikat.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.