Dan slobode softvera u Srbiji

Izvor: Baguje.com, 03.Sep.2012, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan slobode softvera u Srbiji

 
Dan slobode softvera (eng: Software Freedom Day – SFD) je godišnja proslava slobodnog softvera širom sveta. Osmišljen da upozna javnost sa slobodnom softverom.
Povodom obeležavanja dana slobode softvera širom sveta 15. Septembra, u galeriji “Ozon” sa početkom u 13 časova biće održan događaj kojem će prisustvovati zajednice koje se bave slobodnim softverom u Srbiji.
Pored uvoda u slobodan i softver otvorenog koda (eng: Free/Libre and Open Source Software >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << – FLOSS), pričaće se o upotrebi slobodnog softvera u svakodnevnom životu i preduzećima.
Posetioci će moći da saznaju koji su to popularni besplatni i slobodni programi, da saznaju više o zajednicama u Srbiji i kako dobiti pomoć od njih.
Planirani program će trajati od 13 do 17 časova, dok će nakon toga biti međusobno druženje posetilaca i članova zajednica.
Mozilla Srbija, Ubuntu Srbija, Linux Mint Srbija, LibreOffice Srbija, LiBRE! tim, LUGoNS и Slackware Srbija.
Svoju podršku na tom događaju daće i Piratska partija, SrboDroid tim i neformalna grupa SUNCE.
Događaji su objavljeni na Fejsbuku i G+ društvenim mrežama gde se možete prijaviti da ćete prisustvovati.

Post "Dan slobode softvera u Srbiji" je objavio icecold za sajt Baguje.COM, dana 3. 09. 2012.
Kategorije: Vesti | Tagovi: Dan slobode softvera



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.