Da li ste se prijavili za Huawei Next Image 2020?

Izvor: ItRešenja.com, 24.Jul.2020, 00:10

Da li ste se prijavili za Huawei Next Image 2020?

Prijave za najveće svetsko takmičenje u mobilnoj  fotografiji, Huawei Next Image Awards 2020, bliže se kraju. Kompanija je i ove godine organizovala popularno takmičenje, kako bi inspirisala korisnike da svoju umetnost podele sa drugima i ujedno steknu mogućnost da osvoje vredne nagrade. Prijave za takmičenje traju do 31. jula u 18h, a svoje radove nastale Huawei telefonom možete prijaviti za neku od pet kategorija, na ovom linku.

Fotografisanje postalo je deo naše svakodnevice. >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << Kada vidimo nešto zanimljivo, inspirativno ili emotivno, najčešće posegnemo za mobilnim telefonom kako bismo taj trenutak zabeležili. U tim situacijama nastaju uspomene koje ostaju za ceo život. Na Huawei Next Image Awards takmičenju postoji pet kategorija, u okviru kojih svoje uspomene sada možete da podelite sa drugima:

1. Blizu daleko (Near Far) – Koristite kameru da “uhvatite” skrivene detalje i različite perspektive – bilo da ste napolju ili unutra.

2. Lica (Faces) – Eksperimentišite sa snagom portretne fotografije.

3. Laku noć (Good Night) – Zabeležite trenutke noću ili pri slabom osvetljenju. Odrazite atmosferu trenutka i pokažite kreativnost.

4. Zdravo, živote! (Hello, life!) – Slika vredi hiljadu reči – zato zabeležite i podelite emociju ili inspiraciju iz svoje svakodnevice.

5. Pripovedač (Storyteller) – Koristite set fotografija da biste iskazali emocije i ispričali svoju ličnu priču. Priča treba da sadrži od tri do devet fotografija.

Huawei Next Image Awards takmičenje podeljeno je u dve faze – lokalnu i globalnu. Pobedničke radove na lokalnom delu takmičenja odabraće stručni žiri koji čine poznati fotografi Dušan Petrović i Marko Đurić; glavni i odgovorni urednik magazina Harper’s Bazaar – Petar Janošević i Direktor Huawei CBG Adriatic region – Liao Jia, a nagrade koje očekuju pobednike su:

1. Huawei P40 Pro 

2. Huawei P40

3. Huawei P40 Lite

4. Huawei Watch GT

5. Huawei FreeBuds 3

Upravo pet najboljih radova iz Srbije, koji će biti nagrađeni, plasiraće se na globalni deo takmičenja.

Huawei Next Image Awards 2020 je odlična prilika da testirate svoje fotografske sposobnosti, ali i da svoju ljubav prema fotografiji pretvorite u nešto više. Bez obzira da li ste amaterski ili profesionalni fotograf, emocija koju nosi vaše umetničko delo je autentična. Pokažite svoj svet kroz prizmu kamere Huawei telefona i zapamtite da su jedinstvenost i emocija koju nosi priča prikazana na vašim fotografijama ključ za privlačenje pažnje.

Magija fotografije je predstavljanje naizgled svakodnevnih situacija na jedinstven način. Pogledajte vaše okruženje na drugačiji način – pokušajte da koristite podešavanja za kompoziciju fotografija, vodite računa o osvetljenju i senkama, obratite pažnju na neobične strukture i detalje. Inspirišite se radovima drugih i budite inspiracija drugima – uostalom, fotografija je zanat koji zahteva stalno usavršavanje.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.