Da li ste nekada igrali Pong na zidu solitera?

Izvor: B92, 24.Apr.2013, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ste nekada igrali Pong na zidu solitera?

Neke video igre su besmrtne, a Pong je definitivno jedna od njih. Klasična arkadna igra iz praistorije videogejminga nedavno se vratila u najvećem izdanju od njenog postanka zahvaljujući profesorima i studentima sa Dreksel Univerziteta u Filadelfiji.

Oni su, zahvaljujući mašti i znanju uspeli da "hakuju" niz LED svetala smeštenih na zidu solitera "Circa Centre" u Filadelfiji. Zahvaljujući aktivaciji pojedinih svetala putem individualnih IP adresa, tim je uspeo da napravi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potpuno interaktivnu partiju Ponga na verovatno najvećem "ekranu" na svetu, prenosi portal Ars Technica.

Preko sto entuzijasta uživalo je u ovom epskom prizoru koji - na prvi pogled - izgleda kao nešto što bismo lakše mogli da smestimo u neki muzički spot nego u stvarnost.

Kreator ovog projekta, profesor Frank Li, akciju "Zgrada-Pong" smislio je pre pet godina, ali tek sada je čitav projekat uspeo da privede kraju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.