Da li je Wii U promašaj?

Izvor: JavneVesti.com, 17.Jan.2014, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Wii U promašaj?

Već je neko vrijeme očito, a sad je stigla i službena potvrda: prodaja Nintendovog hibrida kontrolera i konzole ide jako loše

 
U Nintendu nisu uspjeli ostvariti ciljeve zacrtane za prošlu godinu, čak ni tijekom blagdanske sezone pa će zabilježiti treći zaredom godišnji gubitak i pad prihoda. 
Wii U kupcima nije bio zanimljiv čak ni nakon što mu je cijena prošlog rujna srezana za 50 dolara (nešto manje od 300 kuna), na 299 dolara (nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << manje od 1.800 kn). Stoga su u Nintendu spustili procjenu prodaje do kraja ovog kvartala za gotovo 7%. Sad očekuju kako će ih isporučiti 2,8 milijuna primjeraka. Snižena je i prognoza za konzolu 3DS, sa 18 na 13,5 milijuna primjeraka. 
Oba uređaja pod velikim su pritiskom nespecijaliziranih uređaja poput pametnih telefona i tableta, koji su im preoteli primat tijekom zadnjih nekoliko godina. S druge strane, Nintendo su pritisnuli i Microsoft s Xboxom i Sony s Playstationom, moćnijim uređajima kojima su skloniji zagriženiji igrači. 
http://www.tportal.hr/scitech/tehno/310130/Wii-U-je-promasaj.html

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.