Da li biste za ovaj TV dali 25.000 dolara?

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 14:03

Da li biste za ovaj TV dali 25.000 dolara?

Kompanija LG je nedavno predstavila OLED evo televizore za ovu godinu, obećavajući dodatnu osvetljenost i druge poboljšane karakteristike.

Velika tema ove godine bila je veštačka inteligencija, a najnoviji Alpha 11 procesor kompanije trebalo bi da poboljša grafičke performanse za 70 odsto, mada će se naći samo u najskupljoj G4 seriji.

U međuvremenu, modeli C4 će dobiti ažurirani čip Alpha 9 Gen 7. Oba obećavaju poboljšanu osvetljenost (150% za G4 u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poređenju sa G3), zajedno sa više AI funkcija kao što je povećanje slike i slično.

Oba čipa, kada su uparena sa kompatibilnim LG zvučnicima, moći će da prenose bežični Dolby Atmos zvuk bez gubitaka, omogućavajući korisnicima da dobiju visokokvalitetni zvuk.

Nivoi osvetljenosti na novim modelima dostižu skoro 1.000 nita - i dalje nisu svetli kao Mini LED televizori, ali su daleko bolji od prethodnih OLED modela. Pored toga, i C4 i G4 sada podržavaju brzinu osvežavanja od 144 Hz (sa kompatibilnošću G-Sync i AMD Freesinc), a cilj toga je da budu prijemčivi PC igračima.

Ono što je najzanimljivije, jesu cene: serija G4 dolazi u pet veličina, od kojih najskuplja verzija (97 inča) košta čak 25.000 dolara. Kod C4 serija, najskuplja verzija (83 inča) košta 5.400 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.