DONELI ODLUKU: Još dve društvene ostaju bez HD sadržaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2020, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DONELI ODLUKU: Još dve društvene ostaju bez HD sadržaja

Rešili...

Kompanija Fejsbuk objavila je da je u cilju izbegavanja zagušenja interneta u Evropi, privremeno smanjila brzine protoka video sadržaja na svojim društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.

Do ove mere je došlo nakon velikog skoka u korišćenju Interneta usled uvođenja vanrednih mera širom Evrope koje zahtevaju rad od kuće i društvenu izolaciju.

Prethodno su kompanije Netfliks i Gugl najavile da će prilagoditi sistem emitovanja svog video >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sadržaja novonastaloj situaciji.

-U situaciji kada se milioni Evropljana navikavaju na mere društvene izolacije tako što preko interneta rade, uče i zabavljaju se, zahvaljujemo Guglu i Netfliksu na koracima preduzetim za očuvanje nesmetanog funkcioniranja Interneta tokom krize COVID19-, izjavio je komesar za unutrašnje tržište Tijeri Breton.

Evropska komisija je prethodno pozvala provajdere, operatere i korisnike internet usluga da u ovim vanrednim okolnostima spreče zagušenje mreže i obezbede otvoren internet.

Platformama za prikazivanje je preporučeno da ponude standardne umesto HD sadržaja.

Korisnici su pozvani da prilagode svoje opcije smanjenju potrošnje informacija tako što će koristiti bežični internet i manju rezoluciju sadržaja.

U Evropskoj komisiji kažu da i pored povećanog pristupa internetu trenutno nema zagušenja na mrežama u Evropi, ali pozivaju na oprez i nadgledanje situacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.