Čuveni Speedtest dobija novu opciju - znaćete bolje šta vaš uređaj može, a šta ne

Izvor: B92, 14.Feb.2021, 17:01

Čuveni Speedtest dobija novu opciju - znaćete bolje šta vaš uređaj može, a šta ne

Kompanija koja je napravila popularni Speedtest, Ookla, u najnovijem blogu je objavila da uvodi zanimljivu novu funkciju za iOS uređaje.

Aplikacija će, nakon ažuriranja, moći da predvidi maksimalnu rezoluciju video-snimka, kao i vreme učitavanja i "baferinga" na vašoj mreži. Testiranje je besplatno, a uskoro bi trebalo da stigne i na ostale platforme.

Kako objašnjavaju, za kvalitet video-snimka potreban je poseban test jer internet provajderi upravo video-snimak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tretiraju različito u odnosu na ostale načine trošenja podataka.

Ovo znači da vaša mreža ima brži prenos za video-snimke, nego, na primer, za tekst i fotografije.

Kako testirati brzinu video prenosa?

Testiranje video prenosa uz pomoć Speedtesta vrlo je jednostavno. Nakon što otvorite aplikaciju, odaberite opciju "Video" i onda žuti taster. Aplikacija će izmeriti mogućnosti prenosa za različite kvalitete video-snimka pre nego što dobijete rezultate, prenosi tPortal.

Video-snimak do vas dolazi kroz adaptivne brzine prenosa koje prilagođavaju kvalitet slike stanju vaše mreže. Takođe, postoji šansa da će vas ovaj test obavestiti kako vaša mreža ne može da podrži maksimalnu rezoluciju uređaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.