Chrome upozorava korisnike na sadržaje

Izvor: ITsvet.com, 24.Feb.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chrome upozorava korisnike na sadržaje

Google je dodao novo rano upozorenje svom Chrome pretraživaču koje se pojavljuje kada korisnik pokušava da pristupu sajt za koji internet gigant za pretragu sumnja da pokušava da prevari korisnika da ga navede da preuzme softver koji bi mogao da bude malware. Novo upozorenje se pojavljuje u okviru Chrome-a kada korisnik usmeri pretraživač ka sumnjivom sajtu pre nego što domen bude prikazan. Google navodi da takvi sajtovi mogu da promene vašu početnu stranu, ili da unazade vaše iskustvo pretraživanja interneta. Google slična upozorenja primenjuje od 2011. godine i ovo je najnovije u nizu.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Google najavio novu zaštitu od neželjenog softvera

Izvor: Informacija.rs, 25.Feb.2015, 01:44

Google je najavio nekoliko novina u Chromeu, pretrazi i u oglasima kako bi zaštitio korisnike o potencijalno neželjenog softvera koji može da dovede do neželjenih promena na računarima korisnika i da utiče na njihovo online iskustvo. Najpre, korisnici Chromea će ubuduće, osim upozorenja koje...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.