Chrome Web Store

Izvor: ITsvet.com, 13.Dec.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chrome Web Store

Google je zajedno sa najavom Chrome OS pilot programa najavio i Chrome Web prodavnicu. Google smatra da moderan Web koji sve više ima mogućnosti isporučivanja aplikacija i iskustava nalik na Web treba da ima kanal za isporuku aplikacija čak i kada u suštini nema da se isoruči ništa drugo do URL adrese. Način na koji korisnici koriste aplikacije u desktop i mobilnom svetu je fundamentalno različit od načina na koji to rade na Webu na kojem se za upotrebu pojedinih sadržaja plaća i gde postoji mala razlika između sadržaja i softvera. U takvom okruženju da li model prodavnice aplikacija ima mnogo smisla? Na ovo pitanje nismo sigurni da li je moguće dati pozitivan odgovor.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Chrome nije ubica Windowsa

Izvor: TimockeVesti.net, 14.Dec.2010, 13:16

Google Chrome OS je bliži realnosti ali da li Google OS može da predstavja pretnju za Windows. Microsoft bi na ovo pitanje odgovorio negativno, tvrdeći da je Chrome OS u suštini malo više od Web pretraživača i da korisnici operativnog sistema zahtevaju bogatiju Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.