Chrome OS debituje na jesen

Izvor: ITsvet.com, 05.Jun.2010, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chrome OS debituje na jesen

Google je pre nekoliko dana saopštio da planira da izda svoj Chrome operativni sistem koji je viđen kao rival Microsoft Windows-u na jesenu. Rukovodioci Google-a navode da kompanija radi na tome da pored operatvnog sistema predstavi u istom vremenskom okviru i uređaje koji će raditi na njemu. Ovaj open source operativni sistem je baziran na Chrome pretraživaču i dizajniran je da radi isključivo sa Web aplikacijama. Više od 70 miliona ljudi širom sveta koristi Google Chrome, navodi se u podacima koje je navela ova kompanija. Ipak, postoji dosta rezerve prema tome da Google može ovim operativnim sistemom da izazove Microsoft ali ostaje nam da vidimo šta će se dogoditi.

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Chrome OS debituje na jesen

Izvor: Capital.ba, 05.Jun.2010

MOUNTAIN VIEW, Google je prije nekoliko dana saopštio da planira da izda svoj Chrome operativni sistem koji je viđen kao rival Microsoft Windows-u na jesen. Rukovodioci Google-a navode da kompanija radi na tome da pored operatvnog sistema predstavi u istom vremenskom okviru i uređaje koji će raditi...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.