Četvrto mesto za gimnazijalce

Izvor: B92, 26.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrto mesto za gimnazijalce

Učenici prvog razreda Računarske gimnazije osvojili su četvrto mesto na Svetskom takmičenju u modeliranju podataka

Jovana Milićević




Tim Računarske gimnazije, koji su činili Stefan Mihailović, Luka Hamza i Stefan Kučević, osvojio je četvrto mesto na Oracle Academy Global Data Modeling Competition 2008, školskom takmičenju u modeliranju podataka. Ova škola stekla je pravo učešća na takmičenju time što je u nastavni program, u vidu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodatne nastave, uključila i Oracle Academy program, koji su između ostalih pohađali i članovi pomenutog tima.

Projektom pod nazivom "Globalne avio-kompanije, sa nama kroz svet”, učenici su dali svoje rešenje postavljenog zadatka koji je podrazumevao pravljenje modela podataka za razvoj baze kompanije čije poslovanje zavisi od meteoroloških podataka.

Iako, time što se nisu plasirali na neko od prva tri mesta, nisu dobili mogućnost da svoje radove prezentuju profesorima koji pohađaju obuku Oracle akademije, uspeh koji su postigli je značajan i njihov model bi mogao u budućnosti da posluži kao dobra osnova za bazu koja bi obezbedila veću sigurnost u avio transportu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.