ČISTKA: Gugl uklonio sa Prodavnice oko 600 aplikacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČISTKA: Gugl uklonio sa Prodavnice oko 600 aplikacija

Rešili su da počiste...

Gugl je definitivno rešio da sredi svoj Plej Store, s obzirom da sve intenzivnije uklanja aplikacije za koje ne može reći da su u potpunosti sigurne.

Prema saopštenju Gugla, to ipak nisu aplikacije koje su zaražene virusima, već one koje imaju agresivno oglašavanje u samoj aplikaciji ili ne poštuju svoju politiku privatnosti.

Ukratko, Gugl identifikuje “agresivan oglas” kao onaj koji se pojavljuje na neočekivanim mestima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i kao rezultat ima “nenamerne klikove” na oglas onoga ko koristi aplikaciju. Internet div je skrenuo pažnju javnosti da to mogu biti i one aplikacije gde oglas zauzima ceo ekran uređaja bez mogućnosti da se ugasi. Takođe postoje i oni oglasi koje se pojavljuju korisnicima bez da aktivno koriste određenu aplikaciju.

Onim aplikacijama koje su sklonjene takođe je onemogućeno da zarađuju novac uz pomoć Guglovih servisa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.